de toneelcentrale
toneeluitgeverij
logo2.jpg

FRANK_1-medium.jpg
Frank Roumen schrijft, regisseert en produceert voor film, tv en theater.


Voor het Filmmuseum produceert hij tv-programma's (o.a.cinema perdu) en films (o.a. diva dolorosa) en maakt hij sinds 1992 jeugdtheatervoorstellingen waarin hij filmbeelden combineert met theater en muziek. Zo schreef en regisseerde hij o.a. de voorstellingen Vliegenier Junior en de Lindbergh-vlucht (1999), De wereld van de wijs (2003) en De grote Verhuizing (2007).Hij werkte samen met onder ander Paul de Munnik, the Ashton Brothers, Thijs Maas en Sophie van Oers.


In 2006 werd VPRO’s Villa Achterwerk de aflevering Zuidpoolexpeditie uitgezonden in de serie “En toen”.

In 2002 debuteerde Roumen als filmmaker (Tabee). 


De combinatie van schijven en regisseren maakt Roumen tot een allround theatermaker. Zijn voorstellingen bleven niet onopgemerkt in het (amateur)-theatercircuit.


Voor Toneelgroep Nanook Nono schreef Roumen de eenakter 'De Finale', waarmee de groep in 2004 een dubbelslag haalde. Nanook Nono mocht zich winnaar noemen van zowel het ACA theaterfestival als van het Cameleon eenakterfestival.


Onder zijn regie won Toneelgroep Venster twee jaar op rij het ACA theaterfestival; in 2006 met 'Onder Controle' en in 2007 met 'Post'. Als auteur van Post wist Roumen zelfs een nieuw theatergenre te creëren: de Nederlandse western!

Klik hier voor de website van Frank Roumen