de toneelcentrale
toneeluitgeverij
logo2.jpg

De Monniken
Philip Walkate

Catalogus nummer: 8542
Aantal heren: 13
Genre: blijspelen / komedies
avondvullend

De Monniken is een komedie voor dertien mannelijke acteurs en speelt zich af in een Benedictijner klooster. Alles verloopt voorspoedig: er is een strakke dag-indeling, er wordt gebeden, Gregoriaans gezongen, geschoffeld, getimmerd: kortom Ora et Labora. De monniken zijn gelukkig.
Het klooster komt echter in financiële problemen. Wat te doen? De monniken hebben geen idee hoe ze zonder hulp van het Vaticaan verder moeten. Een lokale projectontwikkelaar wil het klooster kopen om een luxe conferentieoord te beginnen, maar sommige monniken zien dat niet zitten.
Er ontstaat een schisma: zes monniken blijven om in dienst te treden van het World Cloister Centre. De resterende zeven monniken vertrekken op pelgrims-tocht naar Santiago de Compostella.
Het leven in het World Cloister Centre valt vies tegen en ook de broeders op pelgrimstocht ondergaan barre omstandigheden. Ze missen het klooster, elkaar en daar waar het allemaal om draait: samen geloven en samen werken.
De dertien monniken komen bij weer bij elkaar en smeden een plan om geld te verzamelen om het klooster terug te kopen. Dat lukt slechts ten dele: wat nu? Gelukkig keert het lot van de broeders door enkele mysterieuze ontwik-kelingen.
De rust keert uiteindelijk terug en het klooster maakt een doorstart en onder-gaat een grondige reorganisatie. Het motto van de broeders wordt Ora, Labora et Pecunia. Ze kunnen verder met samen werken en samen geloven en nu met toekomstperspectief!NAAR MIJN ZICHTZENDING>