de toneelcentrale
toneeluitgeverij
logo2.jpg

De Jeugd van Tegenwoordig
Eric Borghouts

Catalogus nummer: 8446
Aantal dames: 5
Aantal heren: 5
Genre: jeugd- en jongerentoneel
avondvullend

Het is het einde van een schooljaar. Na een jaar van hard werken is het tijd voor vakantie. Sommigen weten al precies wat ze gaan doen in de vakantie, waaronder Lieke en Brad. Als ze samen wat staan te kletsen op het plein zien zij dat er oude man omver geduwd wordt. Als ze gaan helpen is de man hun daar zo dankbaar voor dat hij ze een oud klein boekje geeft. In dat boekje staan getallen, jaartallen, die ze kunnen gebruiken in de oude telefooncel op het plein van het dorp.
Als ze dit doen reizen ze in de telefooncel naar het jaar dat ze ingetoetst hebben.
Eerst geloven Lieke en Brad dit niet maar uiteindelijk gaan ze het toch proberen. Eenmaal een datum gedraaid vliegen ze met gedonder en lawaai naar dat jaar. Daar zien ze hoe het leven vroeger was met alle ontdekkingen en gebeurtenissen van toen.
Na een moment van twijfel besluiten ze de uitdaging aan te gaan en kiezen ze om de beurt een datum uit. Maarrrr zijn het allemaal wel leuke tijden waar ze in terecht komen en zouden ze misschien ook een kijkje willen nemen in hun toekomst?

'De jeugd van tegenwoordig' is een leuk, vrolijk en ook wel spannend toneelstuk die makkelijk te spelen is door kinderen en vertoont kan worden aan een breed publiek. Tekst is ook te gebruiken als basis voor een schoolverlatersmusical voor groep acht van de basisschool en is een garantie voor speelplezier van de spelers. Tevens zullen de bezoekers van dit stuk aangenaam verrast worden de zeer herkenbare feiten uit het verleden.NAAR MIJN ZICHTZENDING>