de toneelcentrale
toneeluitgeverij
logo2.jpg

Hyper de Pieper
Grijseels, Alwin

Catalogus nummer: 8443
Aantal dames: 6
Aantal heren: 3
Genre: blijspelen / komedies
avondvullend

Het boerenstel Menno en Ria Hermkes moeten voortdurend de eindjes aan mekaar knopen. Zeker nu alweer een oogst aardappelen is mislukt. De broer van Ria floreert daarentegen met zijn handel in tomaten. Hij kan het ook niet laten om zijn zus hiermee voortdurend te kleineren. De Hermkes dragen ondertussen ook de zorg voor oma Nel, die een riante erfenis achter de hand heeft.
Wanneer dochter Stien thuiskomt na een wereldreis, vergezeld van haar opmerkelijke nieuwe vriend Freddy, blijken zich opeens nieuwe kansen aan te dienen. Freddy heeft een lucratieve deal voor ogen, waardoor Menno het familiebedrijf kan laten bloeien als nooit tevoren. Echter, onverwachte controle van de arbeidsinspectie zorgen voor een onhoudbare situatie wat plots een definitief einde kan beteken voor de onderneming.
Maar wat doet broer Nico telkens in de omgeving van Nel met een veldfles? En speurneus Doris, die als een ware detective de winkel komt onderzoeken? En waarom gaat Menno opeens door voor stalknecht Hermans? Is Freddy nu de vriend van Leny of van Stien? En… heeft oma Nel eigenlijk wel zoveel zorg nodig?
Chaos, overmacht en valse voorwendselen bij ‘Hyper de Pieper’ in deze sprankelende komedie, met het hart op de juiste plaats.NAAR MIJN ZICHTZENDING>