de toneelcentrale
toneeluitgeverij
logo2.jpg

6x10 Festival 2016
Stichting Theatermijn

Catalogus nummer: 8297
Aantal dames: 2
Aantal heren: 1
Genre: toneelspelen
avondvullend

Op 5 februari 2016 kwamen Rick Dros (Het Speelt) en Rick Nanne (Theatermijn) samen om te praten over een nieuw project, toen nog zonder naam. Doel was om nieuw repertoire te schrijven voor het amateurtheater waarmee een brug zou worden geslagen tussen jonge en oudere spelers. Ze nodigden zes Zaanse toneelschrijvers uit om een korte tekst te schrijven waarin het leeftijdsverschil een rol speelt. Dit resulteerde in zes diverse eenakters van circa 10 minuten (op één eigenwijze schrijver na…)
Uit diverse Zaanse verenigingen zijn spelers benaderd om de volwassen rollen op zich te nemen, de jonge spelers kwamen van de jeugdtheaterschool van Theatermijn. Zij werkten in korte tijd aan de teksten onder regie van twee van de schrijvers en vier regie-stagiaires van Het Speelt.
Op 4 en 5 november 2016 speelden de zes eenakters op locatie in de Honigfabriek te Koog a/d Zaan. Het publiek werd rondgeleid door dit bijzondere gebouw en kregen van de schrijvers een kleine toelichting op de tekst en de voorstelling.
Met twee ruim uitverkochte avonden was dit 6x10 festival een bijzonder succes. Zowel deelnemers als publiek waren zeer enthousiast.
Met deze bundel zijn deze verse teksten van Zaanse bodem nu voor iedereen beschikbaar om te spelen. Rick & Rick zijn dankbaar en bijzonder trots op alle mensen die aan dit project hebben meegewerkt.
 
De bundel bestaat uit de volgende één-akters:
-Blinddate / Heleen van Wiechen (2 dames)
-De meeloper / Peter Aten (2 dames en 1 heer)
-Prelude / Rick Dros (2 dames)
-Zeg het met bloemen / Hans Kuyper (1 heer)
-Vandaag niet / Annette Brinkman (1 dame en 1 heer)
-Vissen / Martijn Ottenhoff (1 dame en 1 heer)
 
Minimale bezetting 2 dames en 1 heer, maar de diverse één-akters kunnen ook door een spelersgroep van maximaal 8 dames en 4 heren gespeeld worden. Hoewel de één-akters ook los verkrijgbaar zijn, wordt geadviseerd de één-akters als een avondvullend programma te spelen. 

NAAR MIJN ZICHTZENDING>