de toneelcentrale
toneeluitgeverij
logo2.jpg

Allemaal toneel!
Hartog, Anneke den

Catalogus nummer: 8294
Aantal dames: 7
Aantal heren: 2
Genre: blijspelen / komedies
avondvullend

We zien het wel en wee van een kleine amateur toneelvereniging, die elke woensdagavond in het dorpshuis repeteren voor hun jaarlijkse uitvoering.  In het eerste bedrijf zien we een jaarlijks terugkerend probleem van de toneelvereniging:Welk stuk zullen we spelen? Want...te weinig mannen...te jeugdige spelers...niet leuk genoeg...want ons publiek komt natuurlijk wel om te lachen! Hun regisseur heeft de oplossing; hij heeft zelf een toneelstuk geschreven over het ontbrekende stuk van de Nachtwacht. Een komische thriller met een kunstroof en een moord! Dat kunnen ze spelen! Maar dan...volgen er tijdens de repetities allerlei verwikkelingen en blijkt er al snel niet alleen bij de Nachtwacht een stukje te missen.

In het tweede bedrijf dat zich op de avond van de generale repetitie afspeelt wordt duidelijk dat er hier en daar plannetjes gesmeed worden die voor een andere wending zullen zorgen.

In het derde en laatste bedrijf  dat zich op de avond van de uitvoering afspeelt, ziet het publiek de ontknoping van het toneelstuk over het ontbrekende stuk van de nachtwacht. Maar ook dit gaat niet helemaal volgens plan, waardoor enkele acteurs even uit hun 'rol' vallen. Uiteindelijk komt alles weer goed! En hoe!
NAAR MIJN ZICHTZENDING>