de toneelcentrale
toneeluitgeverij
logo2.jpg

Labyrinth
Veenendaal, Jerry

Catalogus nummer: 8219
Aantal dames: 5
Aantal heren: 4
Genre: blijspelen / komedies
avondvullend

Labyrinth speelt zich af in de woning van de welgestelde familie Bruin-Van Wijk. Ben Bruin zit in een midlifecrisis en “verliest” zijn baan. Zijn vrouw Jacqueline is ontevreden over haar 20-jarige huwelijk en stort zich volledig op haar werk. De steun en aandacht die ze thuis meent te missen, vindt ze bij haar zakenpartner Zack.
In een omgeving van openlijk kiftende echtelieden voelt dochter Roos zich vreselijk eenzaam. Daar komt nog bij dat ze zich gestalkt voelt door de buurjongen Rick. De huishoudster Alice doet alles binnen haar vermogen om Roos te steunen, maar die heeft toch een andere manier om uit de dagelijkse misère te ontsnappen. Bovendien wordt Alice met een stuk verleden geconfronteerd, die haar erg uit balans lijkt te brengen.
In deze setting komt buurman Schmidt, een dominante ex-kolonel met ultrarechtse ideeën, bij huize Bruin aanwippen om te klagen over de verloedering van de buurt en krijgt Roos bezoek van een klasgenote om samen huiswerk te maken. Deze onschuldige bezoekjes vormen de inleiding tot allerlei verwachte en onverwachte gebeurtenissen die met veel humor zijn verweven tot een verrassend plot.NAAR MIJN ZICHTZENDING>