de toneelcentrale
toneeluitgeverij
logo2.jpg

Expositief
Renaerts, Hugo

Catalogus nummer: 8400
Aantal dames: 5
Aantal heren: 3
Genre: kluchten
avondvullend

Jel Veelvuldig, de nicht van de minister van Cultuur, denkt dat ze kan schilderen. Haar tante wendt haar positie aan om het werk van haar nicht te laten exposeren in de bekende galerie Expositief, waar de eigenaars Bruno en Yoep bijna verplicht worden om toe te stemmen. Als de werken worden binnen gebracht stijgt de smart van de eigenaars nog meer, maar ze staan voor een voldongen feit.

Op de vernissage is natuurlijk veel volk gekomen en de minister doet al het mogelijke om het werk van haar nicht op te hemelen, totdat de bekende museumdirecteur en geacht jurylid voor schilderswedstrijden, Marcel Goedgekeurd, zijn verschijning maakt en het geëxposeerde werk als een lachertje afdoet, tot grote schaamte van Jel en haar tante.

Als Pikki, het hulpje in de galerie, met de schilderijen allerlei gekke dingen uithaalt, tot hilariteit  van Bruno en Yoep, verschijnt nogmaals Marcel Goedgekeurd, die ineens vol lof is over de ingrepen van Pikki. Die staat meteen een grote toekomst als schilderes te wachten.

 


Mogelijkheid tot een tiental kleine bijrollen. Sommige rollen kunnen zowel door man als vrouw gespeeld worden.NAAR MIJN ZICHTZENDING>