de toneelcentrale
toneeluitgeverij
logo2.jpg

Kersenboom, De
Roumen, Frank

Catalogus nummer: 8310
Aantal dames: 4
Aantal heren: 3
Genre: blijspelen / komedies
avondvullend

In de recreatiezaal van verzorgingstehuis De Bongerd zitten vijf bewoners bij elkaar. Ze wachten op de zuster die al twee dagen niet meer is gesignaleerd. Ondertussen probeert men de verveling te doden. Meneer de Winter, leest in de krant en knipt krantenknipsels uit, mevrouw Reingold, vroeger een gevierd actrice, droomt van aandacht en roem, en meneer Verdaasdonk, vroeger een projectontwikkelaar in zomerhuisjes, mist zijn grote liefde van vroeger. Mevrouw Nevels heeft haar handen vol aan meneer Nevels die het Noorden kwijt is en verlangt ernaar dat haar dochter Masja haar komt ophalen om bij haar te komen wonen.
Dan staat opeens Sonja Mol in de recreatieruimte. Zij is de nieuwe kwaliteitsconsulent verpleegzorg van de Zinzia Zorggroep en zij introduceert een nieuw zorgconcept: voortaan wordt er ingezet op activering van de bewoners.
Er ontstaat consternatie als de bewoners zien dat aan de overkant van de straat de Fiod binnenvalt bij pensioenfonds De Meeuw. Hierdoor merkt niemand de komst van een nieuwe bewoonster op: mevrouw Hemelen.
De volgende dag stelt Sonja Mol mevrouw Hemelen voor aan de overige bewoners. Mevrouw Hemelen blijkt een zonderling mens die er zo haar eigen filosofie op na houdt.
Dan komt er een brief boven water, die al drie maanden op kantoor heeft gelegen. Uit deze brief van B&W blijkt dat er morgen wordt begonnen met het vernieuwen van het dak van verzorgingstehuis. Ongelukkigerwijs moet daartoe de kersenboom in de tuin worden gekapt. De bewoners zijn woedend. Onder aanvoering van mevrouw Hemelen komen de bewoners in opstand tegen dit plan.NAAR MIJN ZICHTZENDING>