de toneelcentrale
toneeluitgeverij
logo2.jpg

Revanche
Smit, Ad

Catalogus nummer: 8187
Aantal dames: 4
Aantal heren: 3
Genre: blijspelen / komedies
avondvullend

In Revanche maakt u kennis met een aantal dames en heren op middelbare leeftijd die elkaar zo eens in de maand op zaterdag treffen. De heren, drie in totaal, organiseren dan op de middag doorgaans een gezellige outdoor activiteit met elkaar en op hetzelfde moment gaan de dames met z'n vieren heerlijk 'shoppen'. Gewoontegetrouw treffen beide partijen elkaar na afloop van deze activiteiten in de avonduren in een gezellig samenzijn. Zo gaat het al jaren!

Dan, op een dag, vatten de heren het plan op om voor één keer eens niet alleen een zaterdagmiddag, maar 'een heel weekend' als jongens onder elkaar op stap te gaan. En daarbij, maar dat vertellen ze natuurlijk de dames niet, denken ze aan méér dan alleen maar outdoor activiteiten! De dames die, ter compensatie, handig 'omgekocht' worden, hebben volkomen vrede met de 'sportieve' plannen van de heren, totdat... er op onverwachte wijze iets van hun 'werkelijke' bedoelingen uitlekt!

De dames besluiten daarop zich te revancheren en de heren op gedegen wijze terug te pakken. Hoe dàt in zijn werk gaat, is te zien in dit eigentijdse blije toneelstuk waarin een groot beroep wordt gedaan op de durf en creativiteit van de spelers, maar ook op degenen die zich bezighouden met het werk achter de schermen. Een toneelstuk met daarin de mogelijkheid zich, naast het acteren, te uiten in zang en dans. Een toneelstuk met, voor wie daar oog voor heeft, ruimte voor een licht serieuze ondertoon.  
NAAR MIJN ZICHTZENDING>