de toneelcentrale
toneeluitgeverij
logo2.jpg

To B or not to B
Mirjam Bosveld

Catalogus nummer: 8174
Aantal dames: 8
Aantal heren: 5
Genre: blijspelen / komedies
avondvullend

Joris is met zijn vrouw Sylvia Bed en Breakfast To B or not B begonnen in Salland. Zijn moeder Nel heeft hij in huis genomen met de belofte tot haar dood voor haar te zorgen. Sylvia is daar minder blij mee.

Doordat ze een prachtige website hebben gebouwd zijn alle kamers in de eerste week van de opening volgeboekt. Ger en Christa komen omdat ze in de omgeving een pand willen zoeken om een woongemeenschap voor 50 plussers te starten. De zussen Jo en Lies komen voor hun broodnodige rust. En moeder Petra en zoon Pieter hebben geboekt omdat in Salland de nachten nog echt donker zijn zodat Pieter naar de sterren kan kijken. En voor het aangeboden workshop programma dat door Denise wordt gegeven, in de hoop dat Pieter daardoor wat afvalt.

Schrijver Adriaan is spontaan aan komen rijden, op zoek naar inspiratie voor een nieuw boek. Omdat alle kamers vol zijn, wordt voor hem een noodoplossing gezocht.

Sylvia's nichtje Melissa komt, verlegen om onderdak, ook onaangekondigd, langs. Sylvia zit niet te wachten op haar aanwezigheid, maar Nel heeft haar zoon voorgeleefd dat er voor familie altijd plaats is. Dus mag Melissa bij Nel op de kamer.

Buurman Ko is druk bezig nog allerlei klussen te klaren en omdat Joris graag zo snel mogelijk wilde openen heeft hij op de koop toe genomen dat de B&B nog niet helemaal klaar is. En dat had hij beter niet kunnen doen...

Zullen de gasten datgene vinden waarvoor ze zijn gekomen? En is een toekomst als B&B eigenaren voor Joris en Sylvia meant to be? To B or not to B is een hilarisch komedie voor jong en oud. 
NAAR MIJN ZICHTZENDING>