de toneelcentrale
toneeluitgeverij
logo2.jpg

Hou je nog een beetje van me?
Ada Volmer Weijland

Catalogus nummer: 8123
Aantal dames: 1
Aantal heren: 1
Genre: blijspelen / komedies
tot 30 minuten

Marius en Rietje zijn binnenkort dertig jaar getrouwd. Ze verschillen nogal van mening over hoe die dag te vieren. Wie wel en wie niet uit te nodigen is een van de obstakels. Zo valt Margo, een vroegere secretaresse van Marius buiten de boot bij Rietje. Margo heeft haar eerstgeboren zoon naar Marius vernoemd en dat neemt Rietje haar tot op de dag van vandaag kwalijk.

Dan oppert Marius het plan de geschenken die ze elkaar in de jaren van hun huwelijk hebben gegeven voor de dag te halen en uit te stallen. Het plan valt bij beiden in de smaak. Gaandeweg krijgen ze er ook steeds meer plezier in, vooral omdat hun gezamenlijk verleden door wat ze voor de dag halen, weer gaat herleven.

Er ontstaat wel wrijving over een cadeau dat ze elkaar in vroeger jaren hebben gegeven: voor Rietje een Japans halssnoer, voor Marius een sierspeld voor op zijn das. Als zowel Marius als Rietje er toekomt te vertellen waarom ze die speciale cadeaus niet hebben kunnen of willen dragen, komt de ontknoping van hun geheim. Een geheim dat leidt naar het antwoord op de cruciale vraag tussen beiden: Hou je eigenlijk nog wel van me?NAAR MIJN ZICHTZENDING>