de toneelcentrale
toneeluitgeverij
logo2.jpg

Vergetelheid
Heyden, Haye, van der

Catalogus nummer: 8120
Aantal dames: 3
Aantal heren: 1
Genre: blijspelen / komedies
avondvullend

De tv-serie ‘Bloedverwanten’ heeft een eigen theaterversie gekregen en is reeds met veel succes gespeeld door het professionele toneel door de acteurs uit die tv-serie. In het toneelstuk staan opnieuw de verwikkelingen rond de familie De Winter en hun familiebedrijf De Winter Flowers centraal en gaat m.n. over Anton die de laatste tijd steeds meer vergeet. Hij trekt zich terug in het vakantiehuis omdat hij weigert de overdrachtspapieren van het bedrijf te tekenen. Tijdens zijn verblijf in het huis begint hij aan een roman over het oorlogsverleden van de familie. Als die familie vervolgens ook naar het vakantiehuis komt, wordt Anton door hen geconfronteerd met zijn onvermijdelijk stijgende leeftijd en sterfelijkheid. De gemoederen laaien hoog op als iedereen zijn best doet om de greep op het leven te (her)vinden.


"Toneelstuk Bloedverwanten toetje bij televisieserie" (...) "Prettig en herkenbaar spel" -Noordhollands Dagblad-


"Scherpe dialogen" (...) "Tol fleurt de voorstelling op met droogkomische steekjes onder water" (...) "Temmink geeft het stuk dramatisch diepgang" 
-Theaterkrant-


"Felle dialogen […] die almaar vileiner en grappiger worden" (...) "Anton is voortdurend messcherp" (...) "De cast is ijzersterk" 
-Telegraaf-
NAAR MIJN ZICHTZENDING>