de toneelcentrale
toneeluitgeverij
logo2.jpg

De zevende zonde!
Pol Anrys

Catalogus nummer: 9108
Aantal dames: 4
Aantal heren: 4
Genre: blijspelen / komedies
avondvullend

Jos verschijnt aan de hemelpoort nadat hij tijdens het plegen van overspel op een nogal domme manier om het leven is gekomen. In de gerechtszaal aan de hemelpoort passeert zijn losbandig leven de revue in een proces waarin zijn eigen schoonmoeder, als openbare aanklager fungeert. Als hij op het einde van zijn proces naar de hel wordt verbannen, wordt hij echter badend in het zweet wakker. Het was gelukkig maar een droom … of toch niet …?

Die middag moet Jos met zijn vrouw en dochter gaan eten bij de toekomstige schoonouders van zijn dochter, voor een eerste kennismaking. De dag begint echter niet goed voor Jos die na zijn nachtmerrie ook nog eens de verjaardag van zijn vrouw compleet is vergeten. Aan de ontbijttafel zorgt dit voor de nodige wrevel bij zijn vrouw terwijl ook dochter Roos na een ruzie met haar “verloofde” weigert mee te gaan naar de toekomstige schoonouders.

De soep wordt uiteraard niet zo heet gegeten als hij wordt uitgeschept en als Jos vervolgens met zijn vrouw, dochter en toekomstige schoonzoon bij diens ouders toekomt blijken die tot zijn verbijstering, na een eerste confrontatie in zijn droom echt te bestaan en beginnen de gebeurtenissen die daar die middag en de dag nadien plaatsvinden akelig nauwkeurig te lijken op wat zich in zijn droom heeft afgespeeld …!

Deze “herkenbare” tragikomedie speelt zich wisselend af in de gerechtszaal van de hemel, in zijn eigen huis en in het appartement van de toekomstige schoonouders van zijn dochter.


Rolbezetting: 8 personen, waarvan minimaal 3 dames. Een tragikomedie van de succesvolle Belgische auteur Pol Anrys.NAAR MIJN ZICHTZENDING>