de toneelcentrale
toneeluitgeverij
logo2.jpg

Comme chez Swa
Pol Anrys

Catalogus nummer: 9102
Aantal dames: 6
Aantal heren: 4
Genre: blijspelen / komedies
avondvullend

Het restaurant "Comme chez Swa" in Knokke, wordt gerund door François en Geraldine. François is de "Chef", een zeer goed kok en tevens een fervent fan van de akteur Jack Nicholson. Geraldine, is z'n toekomstige vrouw, hem eigenlijk opgedrongen door een oude oom die nu onlangs is overleden en aan Francois een fortuin overlaat als hij effectief met Geraldine trouwt. Enkel als zij zelf weigert te trouwen of komt te sterven krijgt hij de erfenis zonder met haar te trouwen.

Geraldine is echter een arrogante, onaantrekkelijke vrouw en hij is helemaal niet van plan met haar te trouwen.

Francois is wel smoorverliefd op Claudia, de knappe dienster van het restaurant, die hem echter steeds heeft afgewezen. Als zij echter op de hoogte raakt van de erfenis blijkt zij plots wel in hem geïnteresseerd. Dit is zeer tegen de zin van Tom, de barman die een relatie heeft met Claudia. Hij laat z'n ongenoegen duidelijk blijken en is niet van plan z'n Claudia zomaar te laten afnemen. Geraldine, die ook op het geld uit is, is evenmin van plan zich zo maar op zij te laten zetten.

Ondertussen verwacht het restaurant, na een klacht van een klant bezoek van de gezondheidsinspectie en wacht men ongeduldig op de nieuwe hulpkok nadat de vorige omwille van een ongeval werkonbekwaam is geworden en krijgt Katrien, de keukenhulp, het aan de stok met Geraldine, met als gevolg dat zij met behulp van haar moeder, die zich voordoet als gezondheidsinspectrice, probeert haar op alle mogelijke manieren te pesten.

Francois, hopeloos op zoek om van Geraldine af te raken zonder z'n erfenis kwijt te raken, stemt er onder druk van Claudia in toe een huurmoordenaar te laten komen om haar van kant te maken.

Als die huurmoordenaar, Carlo Mozarella,een rasechte Italiaan, komt opdagen wordt hij echter verkeerdelijk als hulpkok aanzien. Als dan ook nog Helga Poot, de echte inspectrice, verschijnt is de verwarring kompleet.

In een kluwen van intriges komt Francois,"Jack", Nic(h)olaes(on) uiteindelijk als overwinnaar te voorschijn.

Rolbezetting: 6 dames en 4 heren, waarvan zowel 1 dame als 1 heer als figureert. Een avondvullende klucht van de succesvolle Belgische auteur Pol Anrys.NAAR MIJN ZICHTZENDING>