de toneelcentrale
toneeluitgeverij
logo2.jpg

Triptiek
Hugo Renaerts

Catalogus nummer: 8054
Aantal dames: 1
Aantal heren: 1
Genre: blijspelen / komedies
avondvullend

Drie eenakters voor oudere man en vrouw, ook apart als eenakter te spelen onder de gelijknamige titels, of door verschillende mannen en vrouwen.

1. Vroeger. Een ouder echtpaar is op elkaar uitgekeken. Hun gouden bruiloft staat voor de deur en de man heeft helemaal geen zin in een feest. De lijst van genodigden wordt opgesteld, gepaard  aan herinneringen, herinneringen die hen tenslotte toch weer dichter bij elkaar brengen.

2. Tango. Een ouder echtpaar heeft besloten tangolessen te volgen. De naijver met een bevriend echtpaar wordt ten top gedreven tijdens het oefenen. Als blijkt dat dit oefenen de ene ruzie na de  andere met zich brengt, besluit de man tenslotte er de brui aan te geven en van de vrouw krijgt de tangolerares de schuld.

3. Kerstmis. Man en vrouw moeten voor kerstman en kerstvrouw gaan spelen bij de achterkleindochter. Maar van hun kleinkinderen hebben ze vorig jaar een fles jenever gekregen, die ze nooi  geopend hebben. Wat als die kleinkinderen vragen hoe de jenever smaakte? Ze zullen het een keer proberen. Maar stilaan worden ze steeds meer dronken en de kerstman en kertstvrouw  vallen tenslotte in elkaars armen in slaap.NAAR MIJN ZICHTZENDING>