de toneelcentrale
toneeluitgeverij
logo2.jpg

En toch houen we van elkaar
Ada Volmer Weijland

Catalogus nummer: 8009
Aantal dames: 5
Aantal heren: 4
Genre: blijspelen / komedies
avondvullend

Gezelligheid kent geen tijd… Ja, is dat zo? Is een hang naar geforceerde gezelligheid niet juist een geweldige voedingsbodem voor onderling gekrakeel?

Trees (55)getrouwd met Barend (62) moeder van zoon Jaap (22) en dochter Gloria (25) doet echt alles om van hun huis een gezellig thuis te maken. Dat lukt niet al te best. De moeder (79) van Trees kan een behoorlijke stoorzender zijn. Ze weet met haar commentaar op alles en iedereen in het gezin veel gevoelige snaren te raken. De bijdrage van Barend aan de gezelligheid thuis is die van een man die in zijn eigen stoel, met pijp in de mond en met hoofd achter de krant overzicht houdt op wat er zich afspeelt in zijn gezin. Hij houdt van zijn Trees en wil best alles voor haar doen – het komt er alleen niet zo vaak van.

Zoon Jaap (22) zit niet lekker in zijn vel. Hij is verliefd op Fleur, een pittig jong ding waar al veel van zijn vrienden een blauwtje bij hebben gelopen. Jaap, vol bravoure, zal wel even laten zien hoe hij dat aanpakt. Nee dus. En Fleur neemt op haar manier revanche.

Dochter Gloria (25) vindt dat zij er maar bekaaid afkomt in het leven. Ze is gauw jaloers. Ze woont samen met ene Piet en eigenlijk is die relatie een aflopende zaak. Met de komst van Viola (23) jaar in het gezin ziet Gloria weer toekomst voor zichzelf.

Het spel levert een herkenbaar kijkje in het leven van een gezin waar humor voor de nodige vrolijkheid zorgt en onderlinge irritatie voor spanning die vaak ontaardt in lachwekkende hilarische situaties. Het wil maar niet lukken onder alle omstandig-heden in harmonie met elkaar te leven.
NAAR MIJN ZICHTZENDING>