de toneelcentrale
toneeluitgeverij
logo2.jpg

Flat van Jet, De
Heyden, Haye, van der

Catalogus nummer: 6970
Aantal dames: 3
Aantal heren: 3
Genre: kluchten
avondvullend

‘De Flat van Jet’ is een klucht, niet een gewone natuurlijk, maar wel een echte, met deuren en overspel en misverstanden. Alles d’r op en d’r aan.  Jet heeft een flat in de stad waar ze haar minnaar Karel ontmoet. Maar ze wil van hem af. En de flat heeft ze dan eigenlijk ook niet meer nodig. Karel, die ook getrouwd is – wat Jet niet weet want ze is nogal jaloers – leent de flat wel eens uit aan zoon André, die daar wel eens met een vriendinnetje komt. Maar dan neemt één van die vriendinnetjes, Natas, die op zoek is naar woonruimte, Veertje, de dochter van Jet, mee, want die zoekt ook. En dan gaat het mis. Jet mag niet weten dat… en Karel mag niet weten dat… en Veertje mag helemaal niet weten dat… En dan verschijnt ook nog eens Jules de man van Jet en die mag helemaal niets weten! De Flat van Jet is niet een onvervalste maar een vervalste klucht


'De flat van Jet' is van mei t/m december 2008 met veel sukses opgevoerd in de Nederlandse theaters.


Dit schreef de pers:


Algmeen Dagblad:
De Flat van Jet biedt klucht zoals klucht bedoeld is, maar dan wel met een knipoog. Je proeft bij tekstschrijver Haye van der Heijden oprechte liefde voor dit eeuwenoude volkse genre en tegelijk dollen ze geraffineerd met de meest bedompte en achterhaalde ingrediënten. Leuk om te doen, leuk om naar te kijken.


NRC Handelsblad:
Eigenlijk is De flat van Jet een klucht in een klucht. Of nog beter: een geïroniseerde klucht. De zes spelers worden door Haye van der Heyden  geregeld uit hun rol gehaald om het publiek bij de verwikkelingen te betrekken. Het is een gedurfde variant op een theatergenre dat meer dan alle andere als een onverslijtbaar mechaniek in elkaar moet zitten. Een mechaniek dat langzaam maar zeker doldraait door een opeenstapeling van leugens.  Het is verrassend  dat zo'n eeuwenoud genre als de klucht nog zo drastisch kan worden vernieuwd.


De Telegraaf:
Haye van der Heyden tart alle theaterwetten en vervormt de klassieke klucht tot een vermakelijke parodie. Klucht met een knipoog. Een hele vette knipoog welteverstaan.


Moose, internet:

De ironie waarmee de personages elkaar en hun omgeving benaderen werkt heel verfrissend en is bij vlagen hilarisch , evenals de dialogen.  Een avond schuddebuiken die je nog lang zal heugen.
Gaat dat zien! Te verkiezen boven een middagje sofa bij de psychiater.

klik hier voor meer informatie over Haye van der Heyden

NAAR MIJN ZICHTZENDING>